Artiklar

Skilda världar

Sandvikens nya medborgare med utländsk härkomst placeras regelmässigt i våra stora bostadsområden Norrsätra, Björksätra och Nya Bruket. Det betyder bland annat att vissa skolor tar emot det stora flertalet av de nyanlända eleverna. De har rätt till en bra start i den svenska skolan, vilket innebär behov av förstärkta resurser för dessa skolor.
Vänsterpartiet har kraftigt kritiserat utbyggnaden av Västanbyskolan som beräknas kosta 12 miljoner kronor. Sandbacka skola är ett fullgott alternativ och har idag bra lokaler att erbjuda.Några som definitivt inte har bra lokaler är Björksätrakolan. Dålig ventilation och mögel är vardag. Nedslitna och gråa miljöer är standard. I Vänsterpartiets Sandviken skulle Västanbyns 12 miljoner bland annat gått till en upprustning i Björksätra.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk