Pressmeddelanden

Vänsterpartiet stöder ett minoritetsstyre i Sandviken

Vänsterpartiet kommer att rösta igenom ett Socialdemokratiskt, Centerpartistiskt och Liberalt minoritetsstyre idag och därmed stödja ett minoritetsstyre i Sandviken.

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna blir beroende av våra mandat för att styra kommunen. Det är Centerpartiets ovilja att samarbeta med Vänsterpartiet som lett fram till den här situationen med en form av framförhandlad minoritet. Vi är beredda att ingå i en majoritet och ta gemensamt ansvar för vår kommunen. Våra dörrar står öppna. Det förutsätter att Centerpartiet ändrar sitt ställningstagande. – säger Andreas Broström Ordförande, Vänsterpartiet Sandviken.

Som krav för att släppa fram minoriteten vill Vänsterpartiet se mer personal i skolan som kan stötta eleverna, så som socialpedagoger eller liknande professioner. Vänsterpartiet vill att sex timmars arbetsdag införs i någon av kommunens verksamheter samt att inga privatisering av kommunal verksamhet och utförsäljningar av allmännyttan genomförs.

Med Vänsterpartiet som stöd så kommer Sandvikens kommun att få en human politik som inte går ut på privatiseringar och en nedmonterad välfärd. Med oss får kommunen istället en politik som värnar om de som har det svårt i samhället och som inte ser ner på de svagaste individerna. – säger Maria Lindroth, Gruppledare för Vänsterpartiet Sandviken.

Andreas Broström, Maria Lindroth
Vänsterpartiet Sandviken

Pressmeddelande Vänsterpartiet Sandviken 2022-10-17

Dela den här sidan:

Kopiera länk