Nyheter

Alexander ny ordförande

På årsmötet den 25 februari valdes Alexander Lemoine till ny styrelseordförande för Vänsterpartiet i Sandviken. Han efterträder därmed Lillemor Mauritzdotter Nylén, kommunalråd i opposition, som nu lämnar över ordförandeskapet till Alexander. De kommer att jobba tillsammans med medlemmarna för ett gott resultat i höstens valrörelse.

– Jag är otroligt stolt att få vara ordförande för partiföreningen under ett valår. Med ett ständigt ökande medlemsantal är våra förutsättningar bättre än någonsin tidigare, säger Alexander.

Alexander Lemoine är 24 år och har tidigare varit ordförande för lokalklubben av ungdomsförbundet Ung Vänster och är även ledamot i Kommunfullmäktige. Till vardags arbetar han med evenemangsteknik på Göransson Arena och ser fram emot det kommande valet.

– Vi går in i ett viktigt år nu. Det är tillsammans som vi förändrar politiken och skapar bättre samhälle för alla, inte bara de rikaste.

Förutom ny ordförande valdes också en ny styrelse som består av Bernt Jonsson, Mats Persson, Margareta Lindblad och Andreas Broström.

Dela den här sidan:

Kopiera länk