Krönika

KRÖNIKA: Samernas nationaldag

Nu har den nya mandatperioden börjat, snön ligger djup och det är kallt ute och i Sandviken. De senaste månaderna har jag hört ord som ”svartskalle” och ”invandrarjävel” kastas i ansiktet på nyanlända flyktingar – på bussen, på torg och på Internet. Är det verkligen så vi ska bemöta medmänniskor i kris på flykt undan krigets fasor?

Men jag har också mött värme i vinterkylan, i många möten och samtal med Sandvikenbor som delar min uppfattning om att ett gott samhälle byggs på medmänsklighet, empati och solidaritet. Kreativitet och medkänsla skapas i möten mellan olika tankar och olika kulturer. Möten med människor som har en annan bakgrund skapar förutsättningar för ett kreativt och livskraftigt Sandviken som är redo att möta framtidens utmaningar och gör oss klokare och rikare som personer. Genom att behandla andra som vi själva vill bli behandlade skapar vi förutsättningar för detta. Genom att säga ifrån när medmänniskor behandlas illa lägger vi grunden för ett bra Sandviken och en bra värld att leva i.

Sandviken är också en del av det sydsamiska området, och fredag den 6 februari firar vi samernas nationaldag: Bures boáhtin mánggakultuvralas, rájakeahtes Vänsterpartiet!

Besök gärna vår partilokal om du vill diskutera integration och mångfald eller andra angelägna frågor.

Välkommen in i värmen!

Lillemor Mauritzdotter Nylén
Oppositionsråd, Vänsterpartiet Sandviken

Dela den här sidan:

Kopiera länk