Artiklar

Ung Vänster Sandviken säger: ”Ockupationen av Palestina är olaglig.”

I onsdags skrev Ung Vänster Sandviken en artikel där de säger ”Erkänn den självständiga staten Palestina!”

Erkänn Palestina!
Den israeliska ockupationen av Palestina är olaglig, rasistisk och brutal. I efterdyningarna av den arabiska våren kommer nu Palestina att ansöka till FN om att erkännas som en egen stat. Sverige borde vara ett av de länder som helhjärtat ställer sig bakom palestiniernas krav i generalförsamlingen. Den av FN fördömda ockupationen är det enda som skulle kunna hindra att kravet går igenom, genom argumentet att den palestinska statsapparaten inte har full kontroll över hela sitt territorium. Men den israeliska ockupationen kan inte sätta stopp för bildandet av staten Palestina. Det skulle vara att legitimera den israeliska ockupationen av Västbanken och blockaden av Gaza – en ockupation som varje dag förtrycker och förstör deras liv. Om kravet går igenom skulle det tvinga Israel till förhandlingsbordet på åtminstone något mer likvärdiga villkor. Erkänn den självständiga staten Palestina!

Andreas Broström, Alexander Lemoine, Sara Bendib, Robin Mårtensson
Ung Vänster Sandviken

http://sandviken.ungvanster.se/

Dela den här sidan:

Kopiera länk